Početna / O nama

O nama

DOBRO DOŠLI!

Muzička grupa „Bele pčele“ osnovana je 1993. godine u Beogradu. Od samog početka opredelili smo se za izvođenje muzike različitih žanrova, s obzirom na naše različite muzičke afinitete. S toga, „Bele pčele“ na svom repertoaru imaju brojne numere narodne, zabavne, evergreen, pop, rok, starogradske muzike…

Snimili smo dva albuma, oba za PGP-RTS, prvi u akusticnom-gradskom, a drugi više u pop maniru. Promovisali smo ih često na mnogim radio i tv- stanicama širom Srbije. Snimali smo i trajne snimke za radio Beograd. Da bismo došli do što kvalitetnijeg izvođenja, sarađivali smo sa brojnim muzičkim stručnjacima, ljudima od velikog znanja i iskustva, kao i našim najpoznatijim kompozitorima. Specifični muški I zenski vokali, odlični instrumentalisti i zanimljivi aranžmani čine ovu grupu potpuno različitom od svih drugih.

Članovi grupe su:

Vesna Kovačević (violina,vokal),

Nenad Dimitrov (klavijature, harmonika, vokal),

Danko Mraković (solo- gitara, tambura, vokal),

Zlatko Kratohvil (kontrabas, bas-gitara, vokal),

Igor Kovačević (gitara, vokal),

Goran Jovanović (bubnjevi, vokal) i

Sanja Selmanović (vokal)

S obzirom na sastav instrumenata i raznolikost repertoara, „Bele pčele“ mogu nastupiti kao akustican orkestar (harmonika, violina, tambura, gitara, kontarabas), ili kao ozvučen band (klavijature, violina, dve gitare, bas-gitara, bubnjevi).

Naziv „Bele pčele“ označava po rodoslovu peto koleno u budućnosti, te stoga predstavlja simbol radosti, nade…

Nastupali smo u inostranstvu, na brojnim domaćim festivalima (Banja Luka, Beogradsko proleće, Niska jesen…), kao i u najeminentnijim beogradskim hotelima, restoranima i klubovima, i privatnim proslavama različitog tipa.

„Bele pčele“ svoju publiku uvek daruju veoma širokim i kvalitetno izvođenim repertoarom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 4 =